Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażany z pomidorami zamknięte w słoikach zapraszam po przepis
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35686
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35686
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Umyte bakłażany kroje ze skórką w paserki lub kostkę i sole łyżka soli odstawiam na godzinę .Z papryk wydrążam gniazda nasienne kroje w paski lub kostkę ,pomidory kroje w kostkę wrzucam do garnka dodaje 2 łyżki cukru i łyżkę soli i kminek i gotuje pomidory 15 minut od czasu do czasu mieszam by sie nie przypaliły ,bakłażany odciskam z wody wrzucam do garnka z pomidorami dodaje paprykę i wszystkie warzywa dusze na wolnym ogniu 30 minut od czasu do czasu mieszam na koniec dodaje starty czosnek ,ocet i olej gotuje jeszcze 5 minut.
Gorące warzywa nakładam do słoików zakręcam i pasteryzuje na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .