Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
BOTWINKĘ OCZYSZCZAMY. WIĘKSZE BURAKI OBIERAMY I WRAZ Z ŁODYGAMI I LIŚĆMI DROBNO KROIMY. KOPEREK MYJEMY I DROBNO SIEKAMY. PRZEGOTOWUJEMY ZALEWĘ: DO WODY WLEWAMY OCET,WSYPUJEMY CUKIER I SÓL. ZAGOTOWUJEMY. BOTWINKĘ WRAZ Z KOPERKIEM WKŁADAMY DO WYPARZONYCH SŁOIKÓW I ZALEWAMY GORĄCĄ ZALEWĄ. PASTERYZUJEMY 30 MIN ABY ZROBIĆ BARSZCZ ZAWARTOŚĆ SŁOIKA WYSTARCZY WLAĆ DO GOTUJĄCEGO SIĘ BULIONU,DOPRAWIĆ DO SMAKU.