Przetwory Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
BOTWINKĘ OCZYSZCZAMY. WIĘKSZE BURAKI OBIERAMY I WRAZ Z ŁODYGAMI I LIŚĆMI DROBNO KROIMY. KOPEREK MYJEMY I DROBNO SIEKAMY.
PRZEGOTOWUJEMY ZALEWĘ: DO WODY WLEWAMY OCET,WSYPUJEMY CUKIER I SÓL. ZAGOTOWUJEMY.
BOTWINKĘ WRAZ Z KOPERKIEM WKŁADAMY DO WYPARZONYCH SŁOIKÓW I ZALEWAMY GORĄCĄ ZALEWĄ.
PASTERYZUJEMY 30 MIN
ABY ZROBIĆ BARSZCZ ZAWARTOŚĆ SŁOIKA WYSTARCZY WLAĆ DO GOTUJĄCEGO SIĘ BULIONU,DOPRAWIĆ DO SMAKU.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

renka 20 lipca 2013Zgłoś do usunięcia
Jak jest z tą zalewą - litr wody czy niecałą szklankę? Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz