Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzą się jako dodatek do pieczonych i smażonych mięs. Świetnie komponują się z kaczką lub kotletami mielonymi. Ich przygotowanie jest banalnie proste, a składniki potrzebne do zrobienia kosztują grosze.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 307
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 74
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5083
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 352
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 249
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 307
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 74
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5083
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 352
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 249
Składniki
Buraki gotujemy do miękkości. Ugotowane warzywa odcedzamy i pozostawiamy na około 20-30 minut do ostygnięcia.
Przestudzone buraki obieramy i ścieramy na tarce na małych lub średnich oczkach.
Do startych buraków dodajemy cukier, ocet i sól. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Buraki przekładamy do słoików. Szczelnie zakręcamy. Pasteryzujemy przez około 15 minut w garnku z wrzącą wodą.
Następnie wyciągamy ostrożnie słoiki z garnka. Ustawiamy na blacie do góry dnem i pozostawiamy do ostygnięcia.
Na drugi dzień słoiczki znosimy do spiżarni.