Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzą się jako dodatek do pieczonych i smażonych mięs. Świetnie komponują się z kaczką lub kotletami mielonymi. Ich przygotowanie jest banalnie proste, a składniki potrzebne do zrobienia kosztują grosze.
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Składniki
Buraki gotujemy do miękkości. Ugotowane warzywa odcedzamy i pozostawiamy na około 20-30 minut do ostygnięcia.
Przestudzone buraki obieramy i ścieramy na tarce na małych lub średnich oczkach.
Do startych buraków dodajemy cukier, ocet i sól. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Buraki przekładamy do słoików. Szczelnie zakręcamy. Pasteryzujemy przez około 15 minut w garnku z wrzącą wodą.
Następnie wyciągamy ostrożnie słoiki z garnka. Ustawiamy na blacie do góry dnem i pozostawiamy do ostygnięcia.
Na drugi dzień słoiczki znosimy do spiżarni.