Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane buraczki to doskonały dodatek do sałatek, śledzi, mięs, a także smakowita przystawka.
Garnek z grubym dnem, łyżka stołowa, nóż, szklanka, słoiki,
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29207
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1647
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18545
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 655
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29207
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1647
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18545
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 655
Składniki
Buraczki umyj, ugotuj do miękkości, obierz ze skórki. Do każdego słoika wrzuć przyprawy ( 1-2 listki laurowe, po kilka ziaren pieprzu i ziela, 2-3 obrane ząbki czosnku.
Poukładaj buraczki w słojach dość ciasno. Przygotuj zalewę : wodę zagotuj z cukrem, solą i octem. Gorącą zalewą zalej buraczki w słoikach.
Brzegi słoików wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem, zakręć wieczkami. Pasteryzuj przez 15 - 20 minut. Przechowuj w ciemnym chłodnym miejscu.
Życzę smacznego !