Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na occie winnym.
Sezon pomidorowy w pełni, trudno przejeść, co zostanie - to w słoiki :D
Odsłon: 2014
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 143
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 73
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 143
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 73
Składniki
W tym roku u rodziców obrodziły buraki, może nie są najpiękniejsze ale za to gigantyczne i własne. Ugotowałam je koło godziny. Przestudzone obrałam i starłam w malakserze na średnio cienkim oczku.
To jest zdjęcie z poprzedniej partii buraczków- jak robiłam ćwikłę. Ale zasada jest podobna- tylko bez chrzanu. Wyszło mi trzy litry startych buraczków. Posypałam je 2-3 łyżkami cukru, około 1,5 łyżką soli i dwoma chlustami octu winnego. Przy occie spirytusowym trzeba go dąć mniej. Wymieszałam i sprawdziłam smak, najlepiej doprawić według własnego gustu. Nałożyłam do wyparzonych słoików do zagięcia. Wstawiłam do garnka na ściereczkę, zalałam woda do zagięcia słoika. Pasteryzowałam od zagotowania około 20 minut.- wieczko ma parzyć przy dotknięciu.
Smacznego :)
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 328
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 195