Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowy dlatego, że można je po otwarciu doprawić tak jak lubisz - z cebulką, lub chrzanem lub odgrzać na masełku na słodko-kwaśno.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 533
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 85
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2717
Polecam.
Odsłon: 488
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 724
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 533
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 85
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2717
Polecam.
Odsłon: 488
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 724
Składniki
Buraki umyć i ugotować w skórkach prawie do miękkości.
Gdy będą letnie obrać z łupin - można łatwo ściągnąć mając rękawiczki na rękach- obłuszczać skórkę w palcach lub nożykiem. Zetrzeć na tarce lub malakserze na wiórki. Doprawić po swojemu do smaku solą, pieprzem, octem i cukrem - mają być słono-słodko-kwaśno-ostre :) zrównoważony smak lub jak kto chce. Wymieszać.
Wkładać do wcześniej umytych i przelanych wrzątkiem słoików, wytrzeć gwint i zakręcić zakrętki.
Pasteryzować w garnku z wodą, pod przykrywką, 10 min. od zagotowania.