Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super sprawa...Później: Pyk! i gotowe ;) Polecam zapiekanie buraków tak przy "okazji"...
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 650
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 998
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1998
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 650
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 998
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1998
Składniki
Buraki (osobno) zwijamy w folię aluminiową i zapiekamy 1,5 godziny w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie zalewamy octem ,dodajemy cukier i sól ,dokładnie mieszamy. Przekładamy do słoiczków ,zostawiając pustą przestrzeń (ok. 1 cm) ,zakręcamy i pasteryzujemy 20 min.