Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super sprawa...Później: Pyk! i gotowe ;) Polecam zapiekanie buraków tak przy "okazji"...
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22126
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 140
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 414
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 133
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22126
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 140
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 414
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 133
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Składniki
Buraki (osobno) zwijamy w folię aluminiową i zapiekamy 1,5 godziny w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie zalewamy octem ,dodajemy cukier i sól ,dokładnie mieszamy. Przekładamy do słoiczków ,zostawiając pustą przestrzeń (ok. 1 cm) ,zakręcamy i pasteryzujemy 20 min.