Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super sprawa...Później: Pyk! i gotowe ;) Polecam zapiekanie buraków tak przy "okazji"...
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 983
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 836
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12602
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 983
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 836
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12602
Składniki
Buraki (osobno) zwijamy w folię aluminiową i zapiekamy 1,5 godziny w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie zalewamy octem ,dodajemy cukier i sól ,dokładnie mieszamy. Przekładamy do słoiczków ,zostawiając pustą przestrzeń (ok. 1 cm) ,zakręcamy i pasteryzujemy 20 min.