Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe buraczki . Idealny dodatek do obiadu w zimie gdy witamin mało .
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 99
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 286
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 99
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 286
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Składniki
Buraczki myjemy i obcinamy zieleninę , wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości buraka ( u mnie to półtorej godziny ) po tym czasie odcedzamy buraki i pozostawiamy do przestudzenia .
Gdy buraki mamy już przestudzone to obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy octem , cukrem oraz pieprzem i solą do smaku .
Gotowe słoiki wkładamy do garnka wyłożonego dno ściereczką i układamy słoiczki i zalewamy wodą do połowy wysokości słoika . Pasteryzujemy od zagotowania się wody 15 minut ( tak żeby słoiki złapały ) . W garnku pozostawiamy do wystudzenia .