Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe buraczki . Idealny dodatek do obiadu w zimie gdy witamin mało .
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1823
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1587
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1542
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2045
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1823
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1587
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1542
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2045
Składniki
Buraczki myjemy i obcinamy zieleninę , wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości buraka ( u mnie to półtorej godziny ) po tym czasie odcedzamy buraki i pozostawiamy do przestudzenia .
Gdy buraki mamy już przestudzone to obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy octem , cukrem oraz pieprzem i solą do smaku .
Gotowe słoiki wkładamy do garnka wyłożonego dno ściereczką i układamy słoiczki i zalewamy wodą do połowy wysokości słoika . Pasteryzujemy od zagotowania się wody 15 minut ( tak żeby słoiki złapały ) . W garnku pozostawiamy do wystudzenia .