Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe buraczki . Idealny dodatek do obiadu w zimie gdy witamin mało .
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7464
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2485
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70763
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7464
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2485
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70763
Składniki
Buraczki myjemy i obcinamy zieleninę , wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości buraka ( u mnie to półtorej godziny ) po tym czasie odcedzamy buraki i pozostawiamy do przestudzenia .
Gdy buraki mamy już przestudzone to obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy octem , cukrem oraz pieprzem i solą do smaku .
Gotowe słoiki wkładamy do garnka wyłożonego dno ściereczką i układamy słoiczki i zalewamy wodą do połowy wysokości słoika . Pasteryzujemy od zagotowania się wody 15 minut ( tak żeby słoiki złapały ) . W garnku pozostawiamy do wystudzenia .