Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe buraczki . Idealny dodatek do obiadu w zimie gdy witamin mało .
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 377
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1708
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3215
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26703
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 377
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1708
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3215
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26703
Składniki
Buraczki myjemy i obcinamy zieleninę , wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości buraka ( u mnie to półtorej godziny ) po tym czasie odcedzamy buraki i pozostawiamy do przestudzenia .
Gdy buraki mamy już przestudzone to obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy octem , cukrem oraz pieprzem i solą do smaku .
Gotowe słoiki wkładamy do garnka wyłożonego dno ściereczką i układamy słoiczki i zalewamy wodą do połowy wysokości słoika . Pasteryzujemy od zagotowania się wody 15 minut ( tak żeby słoiki złapały ) . W garnku pozostawiamy do wystudzenia .