Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki do słoików to doskonała alternatywa dla świeżych letnich warzyw w chłodne jesienno-zimowe dni.Buraczki w zalewie miodowej, mają lekko octowy posmak z odrobiną słodyczy pochodzącą z buraków i miodu.Idealne jako dodatek do obiadu, sałatek czy kanapek.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1913
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6331
Polecam.
Odsłon: 354
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 794
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 358
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1913
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6331
Polecam.
Odsłon: 354
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 794
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 358
Składniki
Buraczki wyszoruj, ugotuj w osolonej wodzie, wystudź i obierz . W całości lub pokrojone ułóż w słoikach. Wodę zagotuj z octem i resztą składników.Gorącą zalewą zalej buraczki.Słoiki szczelnie zamknij.
Pasteryzuj około 20 minut. Po wyjęciu odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.