Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki do słoików to doskonała alternatywa dla świeżych letnich warzyw w chłodne jesienno-zimowe dni.Buraczki w zalewie miodowej, mają lekko octowy posmak z odrobiną słodyczy pochodzącą z buraków i miodu.Idealne jako dodatek do obiadu, sałatek czy kanapek.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13196
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2554
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3693
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4666
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13196
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2554
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3693
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4666
Składniki
Buraczki wyszoruj, ugotuj w osolonej wodzie, wystudź i obierz . W całości lub pokrojone ułóż w słoikach. Wodę zagotuj z octem i resztą składników.Gorącą zalewą zalej buraczki.Słoiki szczelnie zamknij.
Pasteryzuj około 20 minut. Po wyjęciu odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.