Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki do słoików to doskonała alternatywa dla świeżych letnich warzyw w chłodne jesienno-zimowe dni.Buraczki w zalewie miodowej, mają lekko octowy posmak z odrobiną słodyczy pochodzącą z buraków i miodu.Idealne jako dodatek do obiadu, sałatek czy kanapek.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112932
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 258
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 551
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 480
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 853
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112932
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 258
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 551
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 480
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 853
Składniki
Buraczki wyszoruj, ugotuj w osolonej wodzie, wystudź i obierz . W całości lub pokrojone ułóż w słoikach. Wodę zagotuj z octem i resztą składników.Gorącą zalewą zalej buraczki.Słoiki szczelnie zamknij.
Pasteryzuj około 20 minut. Po wyjęciu odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.