Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki do słoików to doskonała alternatywa dla świeżych letnich warzyw w chłodne jesienno-zimowe dni.Buraczki w zalewie miodowej, mają lekko octowy posmak z odrobiną słodyczy pochodzącą z buraków i miodu.Idealne jako dodatek do obiadu, sałatek czy kanapek.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 455
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 160
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 304
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 149
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 101
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 455
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 160
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 304
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 149
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 101
Składniki
Buraczki wyszoruj, ugotuj w osolonej wodzie, wystudź i obierz . W całości lub pokrojone ułóż w słoikach. Wodę zagotuj z octem i resztą składników.Gorącą zalewą zalej buraczki.Słoiki szczelnie zamknij.
Pasteryzuj około 20 minut. Po wyjęciu odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.