Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na zimę zapraszam po przepis
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4081
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 167
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4081
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 167
Składniki
Umyte buraczki gotuje z łyżką soli do miękkości nie obieram buraczków. Po ugotowaniu scedzam wodę z buraczków i zostawiam by przestygły i obieram ze skorki kroje w kostkę lub plasterki .Dio każdego słoika na dno daj listek laurowy ,kilka ziaren ziela i pieprzu i układam pokrojone buraczki.
Wodę z sola ,cukrem i octem należy zagotować następnie zalewam buraczki w słoikach szczelnie zakręcam .Słoiki będę pasteryzować 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .