Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na zimę zapraszam po przepis
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1910
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 33
Polecam.
Odsłon: 737
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1910
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 33
Polecam.
Odsłon: 737
Składniki
Umyte buraczki gotuje z łyżką soli do miękkości nie obieram buraczków. Po ugotowaniu scedzam wodę z buraczków i zostawiam by przestygły i obieram ze skorki kroje w kostkę lub plasterki .Dio każdego słoika na dno daj listek laurowy ,kilka ziaren ziela i pieprzu i układam pokrojone buraczki.
Wodę z sola ,cukrem i octem należy zagotować następnie zalewam buraczki w słoikach szczelnie zakręcam .Słoiki będę pasteryzować 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .