Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka pasteryzowana z buraczków i białej kapusty o lekko kwaśnym smaku. Doskonale pasuje do dań mięsnych.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1742
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 240
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 192
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1742
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 240
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 192
Składniki
Wodę zagotowujemy z octem, cukrem, solą, liściem laurowym i zielem angielskim i odstawiamy do wystudzenia. Buraczki gotujemy, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Cebule obieramy i również kroimy. Wszystkie warzywa przekładamy na miskę, wlewamy przestygniętą zalewę, mieszamy i odstawiamy na 2 godz. Po tym czasie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko ubijając. Zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 15 min.