Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka pasteryzowana z buraczków i białej kapusty o lekko kwaśnym smaku. Doskonale pasuje do dań mięsnych.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 264
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40419
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5286
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 264
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40419
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5286
Składniki
Wodę zagotowujemy z octem, cukrem, solą, liściem laurowym i zielem angielskim i odstawiamy do wystudzenia. Buraczki gotujemy, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Cebule obieramy i również kroimy. Wszystkie warzywa przekładamy na miskę, wlewamy przestygniętą zalewę, mieszamy i odstawiamy na 2 godz. Po tym czasie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko ubijając. Zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 15 min.