Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki lata w słoikach.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9268
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3137
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1211
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9268
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3137
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1211
Składniki
Z umytych pomidorów wycina się gniazdo szypułki i wrzuca partiami do zagotowanej wody, pozostawionej na lekkim gazem. Zostawia się je 20 sekund, skórka będzie idealnie odchodzić. Do słoików o pojemności 250 ml daje się po pół łyżeczki soli i upycha się w nich pomidory, tak aby nie było wolnej przestrzeni. Słoiki pasteryzuje się 25 minut od zagotowania.
Smacznego :)