Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki lata w słoikach.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118220
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8437
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2175
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1552
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118220
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8437
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2175
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1552
Składniki
Z umytych pomidorów wycina się gniazdo szypułki i wrzuca partiami do zagotowanej wody, pozostawionej na lekkim gazem. Zostawia się je 20 sekund, skórka będzie idealnie odchodzić. Do słoików o pojemności 250 ml daje się po pół łyżeczki soli i upycha się w nich pomidory, tak aby nie było wolnej przestrzeni. Słoiki pasteryzuje się 25 minut od zagotowania.
Smacznego :)