Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki lata w słoikach.
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6918
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8595
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 228
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1244
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6918
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8595
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 228
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1244
Składniki
Z umytych pomidorów wycina się gniazdo szypułki i wrzuca partiami do zagotowanej wody, pozostawionej na lekkim gazem. Zostawia się je 20 sekund, skórka będzie idealnie odchodzić. Do słoików o pojemności 250 ml daje się po pół łyżeczki soli i upycha się w nich pomidory, tak aby nie było wolnej przestrzeni. Słoiki pasteryzuje się 25 minut od zagotowania.
Smacznego :)