Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki lata w słoikach.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 991
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 859
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12642
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 991
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 859
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12642
Składniki
Z umytych pomidorów wycina się gniazdo szypułki i wrzuca partiami do zagotowanej wody, pozostawionej na lekkim gazem. Zostawia się je 20 sekund, skórka będzie idealnie odchodzić. Do słoików o pojemności 250 ml daje się po pół łyżeczki soli i upycha się w nich pomidory, tak aby nie było wolnej przestrzeni. Słoiki pasteryzuje się 25 minut od zagotowania.
Smacznego :)