Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki lata w słoikach.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 218
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 79
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 22
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 18
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 218
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 79
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 22
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 18
Składniki
Z umytych pomidorów wycina się gniazdo szypułki i wrzuca partiami do zagotowanej wody, pozostawionej na lekkim gazem. Zostawia się je 20 sekund, skórka będzie idealnie odchodzić. Do słoików o pojemności 250 ml daje się po pół łyżeczki soli i upycha się w nich pomidory, tak aby nie było wolnej przestrzeni. Słoiki pasteryzuje się 25 minut od zagotowania.
Smacznego :)