Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdego lata staram się zrobić chociaż kilka małych słoiczków. Doskonały do mięs pieczonych, pasztetów i dań z grilla. Z tej porcji wyszło mi 9 słoiczków po keczupie.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 229
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 649
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17009
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 979
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 229
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 649
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17009
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 979
Składniki
Do garnka z grubym dnem włożyć masło, pokrojoną cebulę i wypestkowane śliwki. Smażyć na wolnym ogniu, często mieszając aż śliwki zaczną się rozpadać. Dodać wino, krem balsamiczny, miód, rodzynki i przyprawy. Smażyć jeszcze 15 minut aż masa zgęstnieje. Sos powinien mieć słodko-pikantny smak. Pasteryzować 10 minut.