Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdego lata staram się zrobić chociaż kilka małych słoiczków. Doskonały do mięs pieczonych, pasztetów i dań z grilla. Z tej porcji wyszło mi 9 słoiczków po keczupie.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 79
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 78
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 79
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 78
Składniki
Do garnka z grubym dnem włożyć masło, pokrojoną cebulę i wypestkowane śliwki. Smażyć na wolnym ogniu, często mieszając aż śliwki zaczną się rozpadać. Dodać wino, krem balsamiczny, miód, rodzynki i przyprawy. Smażyć jeszcze 15 minut aż masa zgęstnieje. Sos powinien mieć słodko-pikantny smak. Pasteryzować 10 minut.