Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdego lata staram się zrobić chociaż kilka małych słoiczków. Doskonały do mięs pieczonych, pasztetów i dań z grilla. Z tej porcji wyszło mi 9 słoiczków po keczupie.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7989
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2166
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 675
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7989
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2166
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 675
Składniki
Do garnka z grubym dnem włożyć masło, pokrojoną cebulę i wypestkowane śliwki. Smażyć na wolnym ogniu, często mieszając aż śliwki zaczną się rozpadać. Dodać wino, krem balsamiczny, miód, rodzynki i przyprawy. Smażyć jeszcze 15 minut aż masa zgęstnieje. Sos powinien mieć słodko-pikantny smak. Pasteryzować 10 minut.