Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chutney z marchewki idealnie podkreśla smak mięs, wędlin oraz serów(polecam jako dodatek do deski serów). Jest po prostu wspaniały, a przy okazji tani i prosty w wykonaniu.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 107
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 256
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 334
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 107
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 256
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 334
Składniki
Czosnek przeciskamy przez praskę, obrane marchewki i cebulę ścieramy na drobnej tarce. Jeśli mamy możliwość najlepiej użyć do tego robota kuchennego. Do garnka wlewamy olej. Podsmażamy na nim warzywa. Wsypujemy cukier, sól, wlewamy wodę i gotujemy na małym ogniu około 10-15 minut, aż marchewka będzie miękka. Wlewamy ocet, sok z cytryny i agar i gotujemy, jeszcze 10-15 minut. Gorący chutney przekładamy do słoiczków, mocno zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia. Ostudzony chutney przechowujemy w suchym chłodnym miejscu.