Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chutney z marchewki idealnie podkreśla smak mięs, wędlin oraz serów(polecam jako dodatek do deski serów). Jest po prostu wspaniały, a przy okazji tani i prosty w wykonaniu.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 385
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 385
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Czosnek przeciskamy przez praskę, obrane marchewki i cebulę ścieramy na drobnej tarce. Jeśli mamy możliwość najlepiej użyć do tego robota kuchennego. Do garnka wlewamy olej. Podsmażamy na nim warzywa. Wsypujemy cukier, sól, wlewamy wodę i gotujemy na małym ogniu około 10-15 minut, aż marchewka będzie miękka. Wlewamy ocet, sok z cytryny i agar i gotujemy, jeszcze 10-15 minut. Gorący chutney przekładamy do słoiczków, mocno zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia. Ostudzony chutney przechowujemy w suchym chłodnym miejscu.