Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia jest wspaniałym warzywem, które niczym kameleon przybiera różne formy. Czasem udaje ogórka, czasem ananasa, a innym razem grzyby. Cukinia marynowana jak grzyby jest chrupiąca i aromatyczna. Z pewnością polubią ją osoby, które nie lubią lub obawiają się zbierać grzyby. Krótkie pasteryzowanie powoduje, że cukinia nadal jest chrupka i zachowuje swój kształt.
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43169
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1597
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 435
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 3056
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 215
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43169
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1597
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 435
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 3056
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 215
Składniki
Umyj cukinie i odetnij końce. Pokrój warzywa na plasterki ok. 5 mm. Obierz czosnek i cebulę z łupin, a marchewkę ze skórki. Pokrój cebulę w krążki, a marchewkę w plasterki.
Do garnka wlej wodę, ocet, wsyp cukier i sól, dodaj przyprawy. Zagotuj zalewę i zostaw do ostygnięcia.
Do słoików wkładaj cukinię, w przestrzenie pomiędzy plastrami włóż ząbek czosnku, krążki cebuli i marchewki. Zalej cukinię zalewą i pasteryzuj 5 minut od momentu zagotowania wody. Dłuższe gotowanie spowoduje, że cukinia stanie się miękka. Wyłóż słoiki z garnka, odwróć do góry dnem i zostaw do ostygnięcia. Przechowuj cukinię w spiżarni lub piwnicy przez całą zimę.