Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia marynowana w zalewie octowej jest również smaczna, smakuje tak jak ogórki marynowane.
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1034
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 4237
Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez piernika. Niestety, czase...
Odsłon: 4030
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 787
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1034
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 4237
Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez piernika. Niestety, czase...
Odsłon: 4030
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 787
Składniki
Przygotować zalewę (zalewy wystarczy na 5 słoików 0.9 l) : 3 szklanki octu, 12 szklanek wody, 10 łyżek stołowych cukru, 3 łyżki soli, - razem zagotować. Cukinię pokroić w plastry 3 cm. i powkładać do słoików. Czosnek, marchew i chrzan obrać i pokroić na kawałki - po kilka kawałków powkładać do słoików, po 2 listki laurowe do większego słoika 4 sztuki i po 10 ziaren ziela angielskiego. Słoiki uzupełnić zalewą i mocno zakręcić wieczka. Pasteryzować 10 minut od momentu wrzenia wody.