Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia marynowana w zalewie octowej jest również smaczna, smakuje tak jak ogórki marynowane.
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 155
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 93
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 667
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1647
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 155
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 93
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 667
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1647
Składniki
Przygotować zalewę (zalewy wystarczy na 5 słoików 0.9 l) : 3 szklanki octu, 12 szklanek wody, 10 łyżek stołowych cukru, 3 łyżki soli, - razem zagotować. Cukinię pokroić w plastry 3 cm. i powkładać do słoików. Czosnek, marchew i chrzan obrać i pokroić na kawałki - po kilka kawałków powkładać do słoików, po 2 listki laurowe do większego słoika 4 sztuki i po 10 ziaren ziela angielskiego. Słoiki uzupełnić zalewą i mocno zakręcić wieczka. Pasteryzować 10 minut od momentu wrzenia wody.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Nalewka z kwiatów czarnego bzu
Przetwory
Ocet z kwiatów czarnego bzu
Przetwory
Kiszony młody czosnek.
Przetwory
Zalewa na ogórki małosolne
Nalewka z kwiatów czarnego bzu
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 16028
Ocet z kwiatów czarnego bzu
Przygotowanie octu z kwiatów czarnego bzu wcale nie jest trudne. Potrzebne są...
Odsłon: 403