Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia marynowana w zalewie octowej jest również smaczna, smakuje tak jak ogórki marynowane.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 82
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40719
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1112
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 268
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3454
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 82
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40719
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1112
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 268
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3454
Składniki
Przygotować zalewę (zalewy wystarczy na 5 słoików 0.9 l) : 3 szklanki octu, 12 szklanek wody, 10 łyżek stołowych cukru, 3 łyżki soli, - razem zagotować. Cukinię pokroić w plastry 3 cm. i powkładać do słoików. Czosnek, marchew i chrzan obrać i pokroić na kawałki - po kilka kawałków powkładać do słoików, po 2 listki laurowe do większego słoika 4 sztuki i po 10 ziaren ziela angielskiego. Słoiki uzupełnić zalewą i mocno zakręcić wieczka. Pasteryzować 10 minut od momentu wrzenia wody.