Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do potraw zamiast ananasa
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 841
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 841
Składniki
W dużym naczyniu wymieszać cukinię z cukrami i kwaskiem cytrynowym. Odstawić na co najmniej 12 godzin w chłodne miejsce. Co jakiś czas przemieszać. Kiedy cukinia puści dużo soku, powoli ogrzewać i gotować do miękkości. Od czasu do czasu przemieszać. Uważać, by się nie rozgotowała. Pod koniec gotowania dodać kurkumę i imbir. Gotową, gorącą cukinię przelać do wyparzonych słoi. Odwracać do góry dnem i przykryć ściereczką do wystygnięcia.