Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do potraw zamiast ananasa
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11947
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 805
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 105
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2856
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11947
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 805
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 105
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2856
Składniki
W dużym naczyniu wymieszać cukinię z cukrami i kwaskiem cytrynowym. Odstawić na co najmniej 12 godzin w chłodne miejsce. Co jakiś czas przemieszać. Kiedy cukinia puści dużo soku, powoli ogrzewać i gotować do miękkości. Od czasu do czasu przemieszać. Uważać, by się nie rozgotowała. Pod koniec gotowania dodać kurkumę i imbir. Gotową, gorącą cukinię przelać do wyparzonych słoi. Odwracać do góry dnem i przykryć ściereczką do wystygnięcia.