Do góry

Przetwory Przepis na:

Cukinia po gruzińsku.

Cukinia po gruzińsku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1032 Ocena: 21447

Dodano:

Odsłon: 18055

Przepis znaleziony w necie,cukinia wyszła bardzo smaczna.

Składniki

  • 2 kg młodej cukinii
  • pęczek natki pietruszki ,główka czosnku
  • 1 łyżka cukru
  • 4-5 łyżek octu
  • 1,5 łyżki soli ,kilka liści laurowych i ziele angielskie
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cukinia po gruzińsku.

Przygotowanie

  1. Umytą cukinię pokroić na małe części.
    Natkę posiekać ,czosnek pokroić w cieńkie plasterki.
    Dodać sól,ocet i cukier.
    Wymieszać i odstawić na pół godz.
    Na spód każdego słoika dać liśc laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego.

    Wody nie odlewać ,nakładać do słoików wraz z sokiem jaki puściła cukinia.

    Pasteryzować 15 min.od momentu zagotowania w garnku wody.
    Gorące słoiki wyjmować i obracać do góry dnem.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń