Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia z chilli to idealny dodatek do dań obiadowych na zimę.
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2526
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 370
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52576
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 534
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2526
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 370
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52576
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 534
Składniki
Obraną i wydrążoną cukinię kroimy w słupki. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Do cukini dodajemy czosnek,sól i chilli. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Następnie do garneczka wlewamy olej, ocet, wsypujemy cukier. Zalewa ma się zagotować. Zalewamy cukinię gorącą zalewą i dokładnie mieszamy. Układamy cukinię i czosnek w słoiki (u mnie 0,5 litrowe).Następnie wlewamy zalewę i mocno zakręcamy. Do dużego garnka wkładamy słoiki, wlewamy wodę do 3/4 wysokości słoików i wstawiamy na ogień. Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagorowania wody. Na koniec wyjmujemy słoiki i stawiamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia. Smacznego ;)