Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia z chilli to idealny dodatek do dań obiadowych na zimę.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10382
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3016
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2110
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 808
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10382
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3016
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2110
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 808
Składniki
Obraną i wydrążoną cukinię kroimy w słupki. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Do cukini dodajemy czosnek,sól i chilli. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Następnie do garneczka wlewamy olej, ocet, wsypujemy cukier. Zalewa ma się zagotować. Zalewamy cukinię gorącą zalewą i dokładnie mieszamy. Układamy cukinię i czosnek w słoiki (u mnie 0,5 litrowe).Następnie wlewamy zalewę i mocno zakręcamy. Do dużego garnka wkładamy słoiki, wlewamy wodę do 3/4 wysokości słoików i wstawiamy na ogień. Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagorowania wody. Na koniec wyjmujemy słoiki i stawiamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia. Smacznego ;)