Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia z chilli to idealny dodatek do dań obiadowych na zimę.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 205
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1181
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1230
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13346
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 205
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1181
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1230
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13346
Składniki
Obraną i wydrążoną cukinię kroimy w słupki. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Do cukini dodajemy czosnek,sól i chilli. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Następnie do garneczka wlewamy olej, ocet, wsypujemy cukier. Zalewa ma się zagotować. Zalewamy cukinię gorącą zalewą i dokładnie mieszamy. Układamy cukinię i czosnek w słoiki (u mnie 0,5 litrowe).Następnie wlewamy zalewę i mocno zakręcamy. Do dużego garnka wkładamy słoiki, wlewamy wodę do 3/4 wysokości słoików i wstawiamy na ogień. Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagorowania wody. Na koniec wyjmujemy słoiki i stawiamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia. Smacznego ;)