Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia z chilli to idealny dodatek do dań obiadowych na zimę.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2431
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3391
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1455
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2173
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2431
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3391
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1455
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2173
Składniki
Obraną i wydrążoną cukinię kroimy w słupki. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Do cukini dodajemy czosnek,sól i chilli. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Następnie do garneczka wlewamy olej, ocet, wsypujemy cukier. Zalewa ma się zagotować. Zalewamy cukinię gorącą zalewą i dokładnie mieszamy. Układamy cukinię i czosnek w słoiki (u mnie 0,5 litrowe).Następnie wlewamy zalewę i mocno zakręcamy. Do dużego garnka wkładamy słoiki, wlewamy wodę do 3/4 wysokości słoików i wstawiamy na ogień. Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagorowania wody. Na koniec wyjmujemy słoiki i stawiamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia. Smacznego ;)