Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia z chilli to idealny dodatek do dań obiadowych na zimę.
Obraną i wydrążoną cukinię kroimy w słupki.
Czosnek obieramy i kroimy w plasterki.
Do cukini dodajemy czosnek,sól i chilli. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Następnie do garneczka wlewamy olej, ocet, wsypujemy cukier. Zalewa ma się zagotować.
Zalewamy cukinię gorącą zalewą i dokładnie mieszamy.
Układamy cukinię i czosnek w słoiki (u mnie 0,5 litrowe).Następnie wlewamy zalewę i mocno zakręcamy. Do dużego garnka wkładamy słoiki, wlewamy wodę do 3/4 wysokości słoików i wstawiamy na ogień. Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagorowania wody. Na koniec wyjmujemy słoiki i stawiamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia.
Smacznego ;)
Pyszna papryka z cebulką w słoikach na zimę zapraszam po przepis .
Odsłon: 4233
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4093
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 21
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 39
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 104
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 996
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4093
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 21
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 39
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 104
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 996
Składniki
Obraną i wydrążoną cukinię kroimy w słupki. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Do cukini dodajemy czosnek,sól i chilli. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Następnie do garneczka wlewamy olej, ocet, wsypujemy cukier. Zalewa ma się zagotować. Zalewamy cukinię gorącą zalewą i dokładnie mieszamy. Układamy cukinię i czosnek w słoiki (u mnie 0,5 litrowe).Następnie wlewamy zalewę i mocno zakręcamy. Do dużego garnka wkładamy słoiki, wlewamy wodę do 3/4 wysokości słoików i wstawiamy na ogień. Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagorowania wody. Na koniec wyjmujemy słoiki i stawiamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia. Smacznego ;)
Przepisy Przetwory
Przetwory
Dżem rabarbarowy
Przetwory
Dżem truskawkowy przepis babci
Przetwory
Dżem z czarnej porzeczki
Przetwory
Kompot z truskawek na zimę
Dżem rabarbarowy
Chcesz wykorzystać rabarbar do stworzenia przetworu, w którym pozostawisz jeg...
Odsłon: 120
Dżem truskawkowy przepis babci
Truskawki są jednymi z najbardziej lubianych przez wszystkich owoców. Dżem tr...
Odsłon: 141