Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiacie smak kremu czekoladowego, ale przeraża Was jego kaloryczność? Mamy dla Was cudowne rozwiązanie! Czekośliwka to pyszny krem, który zrobicie bez dodatku cukru! Zdrowo, szybko i smacznie. Sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa, nadzienie do rogalików i pączków oraz dodatek do ciast, naleśników i gofrów. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Jako dziecko bez opamiętania zajadałam się zasmażanymi burakami. Dziś za nimi...
Odsłon: 15763
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkano...
Odsłon: 153
U mnie żurek zawsze musi być na wywarze z wędzonki, a barszcz biały na białym...
Odsłon: 64
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 581
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkano...
Odsłon: 153
U mnie żurek zawsze musi być na wywarze z wędzonki, a barszcz biały na białym...
Odsłon: 64
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 581
Składniki
Śliwki myjemy, usuwamy pestki i przekładamy do garnka z grubym dnem. Owoce zalewamy 1/4 szkl. wody. Śliwki dusimy pod przykryciem przez około godzinę. Owoce od czasu do czasu mieszamy, żeby nie przywarły.
Po około godzinie do gęstniejących śliwek dodajemy 4 łyżki kakao. Całość mieszamy. Gorącą nutellę ze śliwek przekładamy co czystych, wyparzonych słoików i szczelnie zakręcamy.
Czekośliwki w słoikach pasteryzujemy przez około 30 minut. Po tym czasie gorące słoiki ustawiamy na blacie do góry dnem i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Słoiczki z czekośliwką przechowujemy w chłodnym miejscu do kilku miesięcy.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 308
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 186