Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, w tym roku stawiam na kompoty. Można już znaleźć czereśnie w rozsądnej cenie, dlatego zachęcam do tego, aby zamknąć je w słoiku i cieszyć się ich smakiem zimą. Wbrew pozorom nie zajmuję to tak wiele czasu :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13548
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 876
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13548
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 876
Składniki
Czereśnie dokładnie umyć i pourywać ogonki. Litrowe słoiki wypełnić do 2/3 wysokości słoika owocami, następnie wsypać cukier i ponownie trochę czereśni. Wypełnione owocami słoiki zalać chłodną wodą (3/4 wysokości słoika). Słoiki mocno zakręcić, włożyć do dużego garnka (na dno położyć szmatkę) i zalać chłodną wodą. Słoiki pasteryzować ok. 20-30 min.
Smacznego :)
:)