Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, w tym roku stawiam na kompoty. Można już znaleźć czereśnie w rozsądnej cenie, dlatego zachęcam do tego, aby zamknąć je w słoiku i cieszyć się ich smakiem zimą. Wbrew pozorom nie zajmuję to tak wiele czasu :)
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 323
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 154
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1389
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 78
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 323
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 154
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1389
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 78
Składniki
Czereśnie dokładnie umyć i pourywać ogonki. Litrowe słoiki wypełnić do 2/3 wysokości słoika owocami, następnie wsypać cukier i ponownie trochę czereśni. Wypełnione owocami słoiki zalać chłodną wodą (3/4 wysokości słoika). Słoiki mocno zakręcić, włożyć do dużego garnka (na dno położyć szmatkę) i zalać chłodną wodą. Słoiki pasteryzować ok. 20-30 min.
Smacznego :)
:)