Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, w tym roku stawiam na kompoty. Można już znaleźć czereśnie w rozsądnej cenie, dlatego zachęcam do tego, aby zamknąć je w słoiku i cieszyć się ich smakiem zimą. Wbrew pozorom nie zajmuję to tak wiele czasu :)
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 950
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 429
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15295
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 950
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 429
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15295
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Składniki
Czereśnie dokładnie umyć i pourywać ogonki. Litrowe słoiki wypełnić do 2/3 wysokości słoika owocami, następnie wsypać cukier i ponownie trochę czereśni. Wypełnione owocami słoiki zalać chłodną wodą (3/4 wysokości słoika). Słoiki mocno zakręcić, włożyć do dużego garnka (na dno położyć szmatkę) i zalać chłodną wodą. Słoiki pasteryzować ok. 20-30 min.
Smacznego :)
:)