Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. :) Miałam nadmiar i pomyślałam, że zamarynuję to wspaniałe warzywko. Tak przygotowany czosnek można użyć jako dodatek do zup, pieczonych mięs lub sałatek. Zapraszam do sprawdzenia przepisu.
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 963
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 148
Pyszny sos do pizzy, który przygotujesz na bazie tradycyjnego, włoskiego prze...
Odsłon: 200
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 802
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 963
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 148
Pyszny sos do pizzy, który przygotujesz na bazie tradycyjnego, włoskiego prze...
Odsłon: 200
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 802
Składniki
Ząbki czosnku obrać.
Przygotować marynatę. Do rondelka wlać ocet, wodę oraz przyprawy. Zagotować.
Dodać czosnek i gotować przez 4 minuty pod przykryciem.
Czosnek przełożyć do słoiczka i zalać zalewą wraz z przyprawami. Dodać łyżkę oleju i zakręcić słoik.
Smacznego! :)