Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. :) Miałam nadmiar i pomyślałam, że zamarynuję to wspaniałe warzywko. Tak przygotowany czosnek można użyć jako dodatek do zup, pieczonych mięs lub sałatek. Zapraszam do sprawdzenia przepisu.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 683
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 683
Składniki
Ząbki czosnku obrać.
Przygotować marynatę. Do rondelka wlać ocet, wodę oraz przyprawy. Zagotować.
Dodać czosnek i gotować przez 4 minuty pod przykryciem.
Czosnek przełożyć do słoiczka i zalać zalewą wraz z przyprawami. Dodać łyżkę oleju i zakręcić słoik.
Smacznego! :)