Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki jesieni zamknięte w małych słoiczkach,zimą idealne do wędlin czy jako zakąska na zakrapiane imprezy,mniam!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1618
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 736
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1618
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 736
Składniki
Grzyby oczyszczamy,zdejmujemy z kapeluszy skórki, wrzucamy na osoloną gotującą się wodę i gotujemy około 15 minut po tym czasie odcedzamy na durszlaku. Zalewa: Wodę zagotowujemy z octem i łyżeczką soli. Do suchych i wyparzonych słoiczków wkładamy po dwa ząbki obranego czosnku oraz wiórka posiekanej w piórka cebuli,dodajemy liść ziele oraz pieprz ziarnisty,wkładamy gotowane grzyby do 2/3 objętości słoika zalewamy gotującą się zalewą zakręcamy natychmiast słoiczki i okręcamy w gruby koc. Gdy ostygną przechowywać w chłodnym ciemnym miejscu.