Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki jesieni zamknięte w małych słoiczkach,zimą idealne do wędlin czy jako zakąska na zakrapiane imprezy,mniam!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 46
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 151
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1212
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 488
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 46
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 151
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1212
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 488
Składniki
Grzyby oczyszczamy,zdejmujemy z kapeluszy skórki, wrzucamy na osoloną gotującą się wodę i gotujemy około 15 minut po tym czasie odcedzamy na durszlaku. Zalewa: Wodę zagotowujemy z octem i łyżeczką soli. Do suchych i wyparzonych słoiczków wkładamy po dwa ząbki obranego czosnku oraz wiórka posiekanej w piórka cebuli,dodajemy liść ziele oraz pieprz ziarnisty,wkładamy gotowane grzyby do 2/3 objętości słoika zalewamy gotującą się zalewą zakręcamy natychmiast słoiczki i okręcamy w gruby koc. Gdy ostygną przechowywać w chłodnym ciemnym miejscu.