Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta ukiszona w domu najlepiej smakuje.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Kapustę drobno pokroić, przełożyć do miski, dodać przyprawy.
Ugniatać, aby puściła sok ( ja użyłam pałki ).Odcisnąć sok i przełożyć do słoików ( dobrze ubić), dolać wytworzonego soku i pozostawić na tydzień.
Co drugi dzień zbierać pianę ( jeżeli się wytworzy) i napowietrzać patyczkiem ( użyłam do szaszłyków).
Po tygodniu dolać wody ( jeżeli jest taka konieczność ). Zakręcić i odstawić w chłodne miejsce. Mnie z 1 średniej kapusty wyszły 2 l słoiki i jeden 0,5 l. Życzę smacznego.