Do góry

Przetwory Przepis na:

Domowa kiszona kapusta.

Domowa kiszona kapusta.

Autor:

Przepisów i artykułów: 165 Ocena: 2563

Dodano:

Odsłon: 1496

Kapusta ukiszona w domu najlepiej smakuje.

Składniki

  • 1 główka kapusty
  • 5 liści laurowych
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 2 łyżki kminku
  • 1/2 szkl. soli
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno pokroić, przełożyć do miski, dodać przyprawy.

  2. Ugniatać, aby puściła sok ( ja użyłam pałki ).Odcisnąć sok i przełożyć do słoików ( dobrze ubić), dolać wytworzonego soku i pozostawić na tydzień.

  3. Co drugi dzień zbierać pianę ( jeżeli się wytworzy) i napowietrzać patyczkiem ( użyłam do szaszłyków).

  4. Po tygodniu dolać wody ( jeżeli jest taka konieczność ). Zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.
    Mnie z 1 średniej kapusty wyszły 2 l słoiki i jeden 0,5 l.
    Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń