Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa konserwa przygotowywana metodą 3x30, to pasteryzowanie konserwy przez 3 dni po 30 minut. Dzięki temu mamy pewność, że pozbędziemy się wszystkich bakterii. Proces tyndalizacji to także gwarancja wspaniałego smaku nawet po kilku miesiącach od zrobienia konserwy.
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 32
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 166
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 41
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 279
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 32
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 166
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 41
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 279
Składniki
W miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie przyprawy.
Mięso pokrój na mniejsze części – nie muszą być równe. Przełóż do miski, wsyp przyprawy i dokładnie wymieszaj. Każdy kawałek mięsa powinien być nimi obtoczony.
Miskę przykryj i włóż do lodówki na minimum 12 godzin.
Do czystych i wyparzonych słoików wkładaj mięso, postaraj się, aby pomiędzy kawałkami nie było pustych przestrzeni. Słoiki wypełnij do ¾ ich wysokości i dokładnie zakręć.
Na dno dużego garnka połóż ściereczkę, poukładaj na niej słoiki i zalej wodą do ¾ ich wysokości. Gdy woda się zagotuje, trzymaj na ogniu jeszcze przez pół godziny.
Po tym czasie wyciągnij słoiki i odstaw do całkowitego wystudzenia na dobę. Czynność tę powtórz w kolejnych dwóch dniach (gotuj słoiki przez 30 minut i odstawiaj na dobę).