Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka do słoików na zimę zapraszam po przepis
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 33
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 759
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1544
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14064
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 33
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 759
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1544
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14064
Składniki
Umyta paprykę kroje w paski wyrzucam nasiona i zalewam na 5 minut wrzątkiem przykrywam następnie scedzam wodę .Do każdego słoika daje kawałek kopru lub innej zieleniny goździki gorczycę układam paprykę wyszło 3 litrowe słoiki .
Wodę z cukrem octem i sola gotuje na zalewę i gorącą zalewam paprykę w słoikach zakręcam. Słoiki będę pasteryzować 15-20 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .