Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keczup z cukinii zapraszam po przepis
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1468
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 85
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1468
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 85
Składniki
Cukinie obieram wydrążam gniazda nasienne i ścieram na tarce o grobach oczkach i sole 2 łyżkami soli i odstawiam na 2 godziny. Cukinie scedzam na sitku i daje do garnka ,dodaje cebule pokrojoną w kostkę i gotuje na wolnym ogniu 20 minut mieszając od czasu do czasu ,następnie dodaje ocet ,przyprawy ,cukier i koncentrat gotuje 30 minut na wolnym ogniu mieszam od czasu do czasu by sie nie przypaliło. Gotową masę bulderuję na papkę i nakładam do słoików zakręcam.
Słoiki pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody. Do garnka na dno daje ścierkę by słoiki nie pękły zalewam zimna woda by słoiki były przykryte do polowy wodą .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .