Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keczup z cukinii zapraszam po przepis
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4261
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2543
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1945
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11199
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4261
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2543
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1945
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11199
Składniki
Cukinie obieram wydrążam gniazda nasienne i ścieram na tarce o grobach oczkach i sole 2 łyżkami soli i odstawiam na 2 godziny. Cukinie scedzam na sitku i daje do garnka ,dodaje cebule pokrojoną w kostkę i gotuje na wolnym ogniu 20 minut mieszając od czasu do czasu ,następnie dodaje ocet ,przyprawy ,cukier i koncentrat gotuje 30 minut na wolnym ogniu mieszam od czasu do czasu by sie nie przypaliło. Gotową masę bulderuję na papkę i nakładam do słoików zakręcam.
Słoiki pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody. Do garnka na dno daje ścierkę by słoiki nie pękły zalewam zimna woda by słoiki były przykryte do polowy wodą .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .