Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keczup z cukinii zapraszam po przepis
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 84
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 205
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 483
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 1011
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 80
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 84
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 205
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 483
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 1011
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 80
Składniki
Cukinie obieram wydrążam gniazda nasienne i ścieram na tarce o grobach oczkach i sole 2 łyżkami soli i odstawiam na 2 godziny. Cukinie scedzam na sitku i daje do garnka ,dodaje cebule pokrojoną w kostkę i gotuje na wolnym ogniu 20 minut mieszając od czasu do czasu ,następnie dodaje ocet ,przyprawy ,cukier i koncentrat gotuje 30 minut na wolnym ogniu mieszam od czasu do czasu by sie nie przypaliło. Gotową masę bulderuję na papkę i nakładam do słoików zakręcam.
Słoiki pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody. Do garnka na dno daje ścierkę by słoiki nie pękły zalewam zimna woda by słoiki były przykryte do polowy wodą .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .