Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy przepis na pyszny, zdrowy przecier pomidorowy. Po co kupować "gotowce" skoro można szybko i łatwo zrobić go samemu :)
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1551
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 694
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 677
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 267
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1551
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 694
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 677
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 267
Składniki
Pomidory, warzywa, jabłka i cebulę i zmielić w maszynce, dodać przyprawy, przełożyć do garnka i odstawić na 24 godziny.
Następnego dnia gotować na wolnym ogniu 3-4 godziny często mieszając. Następnie przetrzeć przez sito, ponownie wlać do garnka, zagrzać i gorący przecier wlewać do wyparzonych słoiczków. Zakręcić mocno, odwrócić do góry dnem, miąższ również zagotować, włożyć do słoika i wykorzystać np. do lecza z cukinii.