Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalnie dla tych którzy lubią coś pikantnego ;)
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 120
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 103
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 120
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 103
Składniki
Pomidory oraz paprykę obieramy ze skórki (dzięki temu sos ma lepszy smak ale jak ktoś nie ma czasu to nie trzeba). Jedną papryczkę chilli zostawiamy z pestkami (jak ktoś lubi bardzo pikantne to może zostawić 2 lub 3) z pozostałych usuwamy pestki. Wszystko razem miksujemy. Dusimy aż odparuje woda i zrobi się gesty sos. Doprawiamy według uznania najlepiej próbować podczas doprawiania. Smacznego :)