Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalnie dla tych którzy lubią coś pikantnego ;)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 519
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 519
Składniki
Pomidory oraz paprykę obieramy ze skórki (dzięki temu sos ma lepszy smak ale jak ktoś nie ma czasu to nie trzeba). Jedną papryczkę chilli zostawiamy z pestkami (jak ktoś lubi bardzo pikantne to może zostawić 2 lub 3) z pozostałych usuwamy pestki. Wszystko razem miksujemy. Dusimy aż odparuje woda i zrobi się gesty sos. Doprawiamy według uznania najlepiej próbować podczas doprawiania. Smacznego :)