Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna dynia marnowana do słoików na zimę zapraszam po przepis
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8305
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13139
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8305
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13139
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Umytą dynie kroje na pól wydrążam nasiona oraz miękki miąższ ze środka następnie kroje w mniejsze kawałki obieram ze skorki ,uwaga skóra jest bardzo twarda.
Do każdego słoika u mnie litrowe na dno daje kila ziaren pieprzu ,ziela angielskiego,3 goździki po listku laurowym i dobra szczypta gorczycy. obrana dynie kroje w kostkę i wypełniam ciasno słoiki .
Zalewa ;wodę z octem, cukrem i solą należy zagotować i gorącą zalewa zalewam słoiki szczelnie zakręcam z tej porcji zalewy wyszło 4 słoiki literowe.
Słoiki będę pasteryzować 20 -30 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .