Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to smaczny dodatek do obiadu i nie tylko, warzywo o wielu właściwościach odżywczych i zdrowotnych. Jest cennym elementem diety odchudzającej - posiada niewiele kalorii j est lekkostrawna. Dynia nie traci swoich cennych właściwości po ugotowaniu. To cenna informacja zważywszy na fakt, że to warzywo można przygotować na wiele różnych sposobów.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1194
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2074
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 501
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1194
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2074
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 501
Składniki
Dynię pokroić w paski o mniej więcej 9 - 10 cm szerokości, obrać ze skóry, usunąć część z pestkami, wykroić cały miękki środek i pozostawić tylko twardy miąższ i pokroić w kostkę . Do dużego garnka wlać 5 szkl. wody, 1 szkl. octu 10 % , 2 szkl. cukru zagotować i wrzucić w zalewę pokrojoną dynię, gotować do miękkości. Dynię przełożyć do słoików,dodać po kilka goździków bez łebków i zalać zalewą w której się gotowała. Zakręcać na gorąco.