Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to smaczny dodatek do obiadu i nie tylko, warzywo o wielu właściwościach odżywczych i zdrowotnych. Jest cennym elementem diety odchudzającej - posiada niewiele kalorii j est lekkostrawna. Dynia nie traci swoich cennych właściwości po ugotowaniu. To cenna informacja zważywszy na fakt, że to warzywo można przygotować na wiele różnych sposobów.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5959
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 749
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 822
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5959
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 749
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 822
Składniki
Dynię pokroić w paski o mniej więcej 9 - 10 cm szerokości, obrać ze skóry, usunąć część z pestkami, wykroić cały miękki środek i pozostawić tylko twardy miąższ i pokroić w kostkę . Do dużego garnka wlać 5 szkl. wody, 1 szkl. octu 10 % , 2 szkl. cukru zagotować i wrzucić w zalewę pokrojoną dynię, gotować do miękkości. Dynię przełożyć do słoików,dodać po kilka goździków bez łebków i zalać zalewą w której się gotowała. Zakręcać na gorąco.