Do góry

Przetwory Przepis na:

Dynia marynowana na ostro

Dynia marynowana na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 186

Dodano:

Odsłon: 467

Taką dynię możesz użyć do przygotowania surówek, a nawet leczo. Przepis pochodzi z 401. odcinka programu "Ewa Gotuje".

Składniki

  • 1 ½ kg dyni
  • 6 szklanek wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 szklanka musztardy francuskiej
  • 3-4 liście laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 9 łyżek cukru
  • 2 łyżki soli
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dynia marynowana na ostro

Przygotowanie

  1. Do wody wlać ocet. Posłodzić i posolić, dodać przyprawy oraz musztardę. Wymieszać i zagotować.

  2. Dynię obrać ze skórki, oczyścić i pokroić w średniej wielkości kostkę. Ciasno ułożyć w wyparzonym słoiku i zalać marynatą. Zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń