Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana dynia to super zapas na zimę.
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 122
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 452
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 122
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 452
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, oczyścić z pestek i pokroić na kawałki. Ocet wymieszać z 1wodą dodać goździki, obrany imbir i anyż. Zagotować, dodać dynię i gotować przez 2 minut. Następnie dynię wyjąć z zalewy i przełożyć do wyparzonych słoików. Zalewę jeszcze raz zagotować, dodać miód i zalać dynię w słoikach. Szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia, po czym przenieść do spiżarni.