Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana dynia to super zapas na zimę.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 468
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9606
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1112
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4445
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 468
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 227
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9606
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1112
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4445
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, oczyścić z pestek i pokroić na kawałki. Ocet wymieszać z 1wodą dodać goździki, obrany imbir i anyż. Zagotować, dodać dynię i gotować przez 2 minut. Następnie dynię wyjąć z zalewy i przełożyć do wyparzonych słoików. Zalewę jeszcze raz zagotować, dodać miód i zalać dynię w słoikach. Szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia, po czym przenieść do spiżarni.