Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana dynia to super zapas na zimę.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, oczyścić z pestek i pokroić na kawałki. Ocet wymieszać z 1wodą dodać goździki, obrany imbir i anyż. Zagotować, dodać dynię i gotować przez 2 minut. Następnie dynię wyjąć z zalewy i przełożyć do wyparzonych słoików. Zalewę jeszcze raz zagotować, dodać miód i zalać dynię w słoikach. Szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia, po czym przenieść do spiżarni.