Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki są smaczne, niestety nie są dostępne przez cały rok. Warto zamknąć je w słoiku, aby przez cały rok można było je wykorzystywać do ciast, kanapek lub naleśników. Aromatyczny dżem z wanilią.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11495
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 66
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7871
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155043
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1098
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11495
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 66
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7871
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155043
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1098
Składniki
Gruszki należy dokładnie umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wrzucamy do garnka dodajemy sok z cytryny i laski wanilii. Po ok pół godziny gotowania dodajemy cukier.
Gdy wszystko będzie rozgotowane i zacznie gęstnieć dodajemy galaretkę.
Bardzo gorący dżem wkładamy do wyparzonych słoików.