Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki są smaczne, niestety nie są dostępne przez cały rok. Warto zamknąć je w słoiku, aby przez cały rok można było je wykorzystywać do ciast, kanapek lub naleśników. Aromatyczny dżem z wanilią.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9905
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4541
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 563
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9905
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4541
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 563
Składniki
Gruszki należy dokładnie umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wrzucamy do garnka dodajemy sok z cytryny i laski wanilii. Po ok pół godziny gotowania dodajemy cukier.
Gdy wszystko będzie rozgotowane i zacznie gęstnieć dodajemy galaretkę.
Bardzo gorący dżem wkładamy do wyparzonych słoików.