Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki są smaczne, niestety nie są dostępne przez cały rok. Warto zamknąć je w słoiku, aby przez cały rok można było je wykorzystywać do ciast, kanapek lub naleśników. Aromatyczny dżem z wanilią.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 157
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 132
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 157
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 132
Składniki
Gruszki należy dokładnie umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wrzucamy do garnka dodajemy sok z cytryny i laski wanilii. Po ok pół godziny gotowania dodajemy cukier.
Gdy wszystko będzie rozgotowane i zacznie gęstnieć dodajemy galaretkę.
Bardzo gorący dżem wkładamy do wyparzonych słoików.