Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybszy z możliwych
Maliny zasypałam cukrem na dobę. Moim celem było zrobienie soku, ale zawsze zostają składniki na dżem.
Maliny przepuściłam przez sokownik i zostało mi sporo pulpy z miąższem- maliny gorzej puszczają sok.
W wersji bez sokownika maliny wrzuca się do gara i gotuje mieszając aż całkiem zmiękną. Zlewa się nadmiar soku i zostaje pulpa.
Tak wygląda dżem z nadmiarem soku. Zebrałam go i zapasteryzowałam do butelek.
Dżem nałożyłam do słoików i też zapasteryzowałam. Około 20 minut od zagotowania się wody, a poziom wody powinien sięgać poziomu dżemu w słoikach.
Jest to najszybsza wersja, z pestkami tak jak lubię.
Smacznego :)
przeglądając stronki na necie natknęłam się na taki oto ciekawy przepis i po...
Odsłon: 5816
Domowej roboty dżem z malin, bardzo prosty i szybki w wykonaniu.
Odsłon: 952
Przedstawiam przepis na pyszne powidła śliwkowe bez mieszania. Te powidła rob...
Odsłon: 228
Kapusta pekińska, mięso z kaczki, kasza orkiszowa i mamy pyszne danie. Poleca...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Makaron z przepysznym kremowym sosem , który powstaje z połącznia burraty i p...
Odsłon: 557
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 242
Przedstawiam przepis na pyszne powidła śliwkowe bez mieszania. Te powidła rob...
Odsłon: 228
Kapusta pekińska, mięso z kaczki, kasza orkiszowa i mamy pyszne danie. Poleca...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Makaron z przepysznym kremowym sosem , który powstaje z połącznia burraty i p...
Odsłon: 557
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 242
Składniki
Maliny zasypałam cukrem na dobę. Moim celem było zrobienie soku, ale zawsze zostają składniki na dżem. Maliny przepuściłam przez sokownik i zostało mi sporo pulpy z miąższem- maliny gorzej puszczają sok. W wersji bez sokownika maliny wrzuca się do gara i gotuje mieszając aż całkiem zmiękną. Zlewa się nadmiar soku i zostaje pulpa.
Tak wygląda dżem z nadmiarem soku. Zebrałam go i zapasteryzowałam do butelek. Dżem nałożyłam do słoików i też zapasteryzowałam. Około 20 minut od zagotowania się wody, a poziom wody powinien sięgać poziomu dżemu w słoikach. Jest to najszybsza wersja, z pestkami tak jak lubię.
Smacznego :)
Przepisy Przetwory
Przetwory
Powidła śliwkowe bez mieszania
Przetwory
Ogórki konserwowe z czarnuszką
Przetwory
Pasztecik drobiowy w słoiku - wakacyjna / domowa konserwa
Przetwory
Pasta z kiszonych papryczek chili
Powidła śliwkowe bez mieszania
Przedstawiam przepis na pyszne powidła śliwkowe bez mieszania. Te powidła rob...
Odsłon: 228
Ogórki konserwowe z czarnuszką
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Odsłon: 73