Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sumie to już po ptokach, bo truskawki są w takiej cenie, że można przygotować kilka słoiczków na skosztowanie. Smak jest wybitny...dżem nie tylko nada się do samodzielnego szamania. Można też na jego bazie przyrządzić sos do mięsa. Zielony pieprz jak zwykle zaskakuje.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10292
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10292
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Składniki
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, przekładamy do rondelka i przez 15 min dusimy na małym ogniu. Następnie dosypujemy cukier, osączony z zalewy zielony pieprz i smażymy przez 2-2,5 godz, często mieszając. Dżem przekładamy do słoików, zakręcamy wieczka, ustawiamy do góry dniem i ostudzamy.