Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sumie to już po ptokach, bo truskawki są w takiej cenie, że można przygotować kilka słoiczków na skosztowanie. Smak jest wybitny...dżem nie tylko nada się do samodzielnego szamania. Można też na jego bazie przyrządzić sos do mięsa. Zielony pieprz jak zwykle zaskakuje.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7431
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2353
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7431
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2353
Składniki
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, przekładamy do rondelka i przez 15 min dusimy na małym ogniu. Następnie dosypujemy cukier, osączony z zalewy zielony pieprz i smażymy przez 2-2,5 godz, często mieszając. Dżem przekładamy do słoików, zakręcamy wieczka, ustawiamy do góry dniem i ostudzamy.