Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To juz ostatnie przygotowane słoiki dżemu. Byłam na ryneczku i kupiłam trochę owoców i powstało kilka słoiczków dżemu. Na zimę jak znalazł. Polecam
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2154
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1167
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 185
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2154
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1167
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 185
Składniki
Wszystkie owoce , umyć, usunąć pestki, poodrywać łodyżki, włożyć do garnka z grubym dnem i zalać wodą ( około 1 szklanki o poj. 200 ml ). Gotujemy na średnim ogniu palnika aż owoce się rozpadną mieszając co jakiś czas. Gdy owoce się rozpadną dodajemy cukier żelujący i mieszamy. Do smaku dodajemy sok z cytryny. Gorący dżem wkładamy do czystych , wyparzonych słoików, dokładnie zakręcamy i obracamy do góry dnem. Gdy słoiki wystygną możemy pasteryzować. Smacznego
Słoiki gotowe do pasteryzacji.