Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś słodkiego z ostatnich sezonowych owoców
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1165
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13631
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1165
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13631
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
wszystkie owoce umyć, jabłka oraz gruszki obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę (jeśli są bardzo twarde zetrzeć na tarce o grubych oczkach), brzoskwinie oraz śliwki wydrylować i także pokroić w kostkę
pokrojone owoce przesypujemy cukrem i zostawiamy na ok 10 min aż puszczą sok, następnie stawiamy na gazie i gotujemy aż owoce zmiękną a cukier się rozpuści (jeśli owoce są jeszcze w dużych kawałkach proponuję użyć blendera lub durszlaka do ziemniaków- ja tak robię)
na sam koniec dodajemy żelfix i dusimy jeszcze ok 3 min. gorący dżem rozlewamy do słoików i mocno zakręcamy. SMACZNEGO:)