Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś słodkiego z ostatnich sezonowych owoców
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 165
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 69
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 526
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 686
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 34
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 165
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 69
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 526
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 686
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 34
Składniki
wszystkie owoce umyć, jabłka oraz gruszki obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę (jeśli są bardzo twarde zetrzeć na tarce o grubych oczkach), brzoskwinie oraz śliwki wydrylować i także pokroić w kostkę
pokrojone owoce przesypujemy cukrem i zostawiamy na ok 10 min aż puszczą sok, następnie stawiamy na gazie i gotujemy aż owoce zmiękną a cukier się rozpuści (jeśli owoce są jeszcze w dużych kawałkach proponuję użyć blendera lub durszlaka do ziemniaków- ja tak robię)
na sam koniec dodajemy żelfix i dusimy jeszcze ok 3 min. gorący dżem rozlewamy do słoików i mocno zakręcamy. SMACZNEGO:)