Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj borówki zamrażam w całości, ale tym razem spróbowałem dżemu. Jest pyszny i słodki.
Koktajl z truskawek i borówek amerykańskich na jogurcie, jest to idealny kokt...
Odsłon: 836
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 133
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 218
Podkręcona w smaku zupa pomidorowa!
Odsłon: 66
Tak zwany babciny. Zaintrygował mnie ten przepis, przede wszystkim ciekawym s...
Odsłon: 223
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 133
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 218
Podkręcona w smaku zupa pomidorowa!
Odsłon: 66
Tak zwany babciny. Zaintrygował mnie ten przepis, przede wszystkim ciekawym s...
Odsłon: 223
Składniki
Borówki umyłem i wymieszałem z żelfixem. Zagotowałem ciągle mieszając a następnie wsypałem cukier (mniej niż podaje producent na opakowaniu) i pogotowałem jeszcze około 2 minuty (mieszając). Gotowy dżem przełożyłem do słoiczków i studziłem do góry dnem. Pyszności.
Pod linkiem kilka innych pysznych sposobów na wykorzystanie borówek: https://smaker.pl/moje-ksiazka-kucharska-borowki,1921920.html
Przepisy Przetwory
Przetwory
Botwinka w słoiku na zimę
Przetwory
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Przetwory
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Przetwory
Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Botwinka w słoiku na zimę
Botwina – potocznie nazywana botwinką – to delikatne, młode liście, łodygi i...
Odsłon: 158
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Domowa pasta bulionowa z grzybami powstała na początku stycznia jako wariant...
Odsłon: 110