Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj borówki zamrażam w całości, ale tym razem spróbowałem dżemu. Jest pyszny i słodki.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457600
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1417
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2236
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 569
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457600
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1417
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2236
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 569
Składniki
Borówki umyłem i wymieszałem z żelfixem. Zagotowałem ciągle mieszając a następnie wsypałem cukier (mniej niż podaje producent na opakowaniu) i pogotowałem jeszcze około 2 minuty (mieszając). Gotowy dżem przełożyłem do słoiczków i studziłem do góry dnem. Pyszności.
Pod linkiem kilka innych pysznych sposobów na wykorzystanie borówek: https://smaker.pl/moje-ksiazka-kucharska-borowki,1921920.html