Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj borówki zamrażam w całości, ale tym razem spróbowałem dżemu. Jest pyszny i słodki.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113029
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 390
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 720
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 555
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113029
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 390
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 720
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 555
Składniki
Borówki umyłem i wymieszałem z żelfixem. Zagotowałem ciągle mieszając a następnie wsypałem cukier (mniej niż podaje producent na opakowaniu) i pogotowałem jeszcze około 2 minuty (mieszając). Gotowy dżem przełożyłem do słoiczków i studziłem do góry dnem. Pyszności.
Pod linkiem kilka innych pysznych sposobów na wykorzystanie borówek: https://smaker.pl/moje-ksiazka-kucharska-borowki,1921920.html