Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagoda kamczacka to długowieczna roślina, która od lat jest wykorzystywana w medycynie ludowej Północno-Wschodniej Azji. Wierzono, że ci, którzy jedzą jagody, nie potrzebują uzdrowiciela. Z pewnością ze względu na potężną zawartość witaminy C oraz antyoksydantów ukrytych w owocach. Od owocu klasycznej jagody różni się tym, że jagody kamczackie są większe i mają owalny kształt. W zależności od odmiany mogą różnić się poziomem słodkości – dawne gatunki charakteryzują się cierpkością i kwaskowością, podczas gdy młodsze są bardziej słodkie. Jagoda kamczacka ma bardzo oryginalny smak, przypominający połączenie jagód, jeżyn i ciemnych winogron.
niestety mój mąż tego dania nie je, a ja uwielbiam ;) Najbardziej to lubię ja...
Odsłon: 3655
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 81
Szybkie i smaczne koreczki śledziowe z papryką , idealne na różne okazje i św...
Odsłon: 263
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkano...
Odsłon: 116
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 81
Szybkie i smaczne koreczki śledziowe z papryką , idealne na różne okazje i św...
Odsłon: 263
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkano...
Odsłon: 116
Składniki
Do rondla wrzuć jagody kamczackie oraz cukier i zagotuj na średnim ogniu (często mieszając, aby cukier się rozpuścił). Następnie gotuj na wolnym ogniu, aż dżem osiągnie żelową konsystencję i będzie płynnie spływał z łyżki.
Nie wyłączając gazu, zacznij wykładać gorący dżem do słoików i mocno zakręcaj nakrętką. Po czym odkładaj słoiki na ręcznik do góry dnem. Aby dżem był trwały i słoiki mocno się zassały, konfitura musi być bardzo gorąca w momencie przekładania do słoików. Wystygłe słoiki z dżemem przechowuj w spiżarce przez całą zimę.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 304
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 186