Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem na odporność organizmu przy walce z grypą.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 715
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1853
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 715
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1853
Składniki
Wykonanie: Jabłka, obrać, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Pigwę również obrać, pokroić dowolnie. Wodę zagotować w rondlu włożyć przygotowaną pigwę, wsypać cukier i gotować przez 10-15 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodać jabłka i gotować około 20-30 minut do momentu rozpuszczenie się owoców, w razie potrzeby owoce należy przetrzeć. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.