Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem na odporność organizmu przy walce z grypą.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 313
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 129
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 111
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 149
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 313
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 129
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 111
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 149
Składniki
Wykonanie: Jabłka, obrać, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Pigwę również obrać, pokroić dowolnie. Wodę zagotować w rondlu włożyć przygotowaną pigwę, wsypać cukier i gotować przez 10-15 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodać jabłka i gotować około 20-30 minut do momentu rozpuszczenie się owoców, w razie potrzeby owoce należy przetrzeć. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.