Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem na odporność organizmu przy walce z grypą.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1386
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1331
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 247
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1386
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1331
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 247
Składniki
Wykonanie: Jabłka, obrać, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Pigwę również obrać, pokroić dowolnie. Wodę zagotować w rondlu włożyć przygotowaną pigwę, wsypać cukier i gotować przez 10-15 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodać jabłka i gotować około 20-30 minut do momentu rozpuszczenie się owoców, w razie potrzeby owoce należy przetrzeć. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.