Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalny przepis na dżem z wiśni. Jedyne co jest od Ciebie wymagane to odrobina cierpliwości, ponieważ dżem trzeba gotować dwa razy po godzinie lub dłużej, wszystko zależy od tego, jak gęsty chcesz uzyskać. Taki dżem będzie idealnym dodatkiem do tostów, do naleśników, ciast lub herbaty.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 159
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 154
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2805
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3633
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 549
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 159
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 154
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2805
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3633
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 549
Składniki
Wiśnie dokładnie umyj, osusz i wydryluj.
Przełóż do garnka z grubym dnem, wsyp cukier i delikatnie zamieszaj. Trzymaj na małym ogniu przez 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając. Następnie odstaw do przestudzenia na całą noc.
Kolejnego dnia ponownie postaw garnek na niewielkim ogniu i całość gotuj przez 1,5 godziny lub dłużej. Czasz gotowania zależy od tego, jak gęsty dżem chcesz uzyskać.
Gorący dżem wiśniowy przełóż do czystych i wyparzonych słoików. Porządnie zakręć.
Słoiki ustaw do góry dnem, przykryj ściereczką i odstaw do wystudzenia. Przestudzone słoiki odwróć i przechowuj w chłodnym miejscu.