Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , smaczne powidła na śniadanie. Spróbujcie.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1202
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1202
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Obraną marchewkę tniemy w grube plasterki. W małym rondelku gotujemy ok. 200 ml wody, dodajemy cukier, goździki, skruszony cynamon, szczyptę soli . Do wrzącej wody wkładamy marchewki i gotujemy ok. 15 minut. Następnie odcedzamy płyn ( ja robię to przy pomocy bandaża elastycznego). Odmierzamy 100 ml płynu i wlewamy go spowrotem do rondelka, dodajemy śliwki i kakao wymieszane w 1-2 łyżkach chłodniejszego płynu. Całość gotyjemy ok. 10 minut, następnie blendujemy. Powidła cudownie smakują na ciepło i na zimno.