Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , smaczne powidła na śniadanie. Spróbujcie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414671
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414671
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Składniki
Obraną marchewkę tniemy w grube plasterki. W małym rondelku gotujemy ok. 200 ml wody, dodajemy cukier, goździki, skruszony cynamon, szczyptę soli . Do wrzącej wody wkładamy marchewki i gotujemy ok. 15 minut. Następnie odcedzamy płyn ( ja robię to przy pomocy bandaża elastycznego). Odmierzamy 100 ml płynu i wlewamy go spowrotem do rondelka, dodajemy śliwki i kakao wymieszane w 1-2 łyżkach chłodniejszego płynu. Całość gotyjemy ok. 10 minut, następnie blendujemy. Powidła cudownie smakują na ciepło i na zimno.