Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , smaczne powidła na śniadanie. Spróbujcie.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 649
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 97
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2762
Polecam.
Odsłon: 495
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 731
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 649
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 97
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2762
Polecam.
Odsłon: 495
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 731
Składniki
Obraną marchewkę tniemy w grube plasterki. W małym rondelku gotujemy ok. 200 ml wody, dodajemy cukier, goździki, skruszony cynamon, szczyptę soli . Do wrzącej wody wkładamy marchewki i gotujemy ok. 15 minut. Następnie odcedzamy płyn ( ja robię to przy pomocy bandaża elastycznego). Odmierzamy 100 ml płynu i wlewamy go spowrotem do rondelka, dodajemy śliwki i kakao wymieszane w 1-2 łyżkach chłodniejszego płynu. Całość gotyjemy ok. 10 minut, następnie blendujemy. Powidła cudownie smakują na ciepło i na zimno.