Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , smaczne powidła na śniadanie. Spróbujcie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5578
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1059
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12128
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5150
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1497
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5578
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1059
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12128
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5150
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1497
Składniki
Obraną marchewkę tniemy w grube plasterki. W małym rondelku gotujemy ok. 200 ml wody, dodajemy cukier, goździki, skruszony cynamon, szczyptę soli . Do wrzącej wody wkładamy marchewki i gotujemy ok. 15 minut. Następnie odcedzamy płyn ( ja robię to przy pomocy bandaża elastycznego). Odmierzamy 100 ml płynu i wlewamy go spowrotem do rondelka, dodajemy śliwki i kakao wymieszane w 1-2 łyżkach chłodniejszego płynu. Całość gotyjemy ok. 10 minut, następnie blendujemy. Powidła cudownie smakują na ciepło i na zimno.