Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna fasolka w sosie pomidorowym na zimę zapraszam po przepis
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 86
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31246
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 86
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31246
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Myje fasolkę obcinam końcówki i gotuje do miękkości .paprykę kroje w paski, a marchew ścieram na tarce a czosnek przez praskę, cebule w plasterki .Fasolkę i warzywa umieszczam w garnku dodaje ziarna pieprzu gorczycy , pieprzu wlewam olej ,ocet dodaje cukier i sól i całość gotuję 20 -30 minut na wolnym ogniu od czasu do, czasu mieszam.
Do warzyw na koniec dodaje koncentrat pomidorowy mieszamy gotuje jeszcze kilka minut ,gorące warzywa nakładam do słoików zakręcam i pasteryzuje na mokro 10 -15 minut. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły a wody tyle b y były słoiki do polowy pokryte. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .