Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Fasolka z papryką na zimę zapraszam po przepis
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 316
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2752
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14436
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 316
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2752
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14436
Składniki
Fasolkę myje obcinam końcówki i gotuje do miękkości i scedzam, na dno każdego słoika daje kilka ziaren ziela angielskiego, listek laurowy. Paprykę kroje w paski cebule w piórka układam w słoiku warstwę fasolki papryki i cebuli i tak koleina warstwa. Składniki zalewy wodę z sola ,cukrem i kwaskiem zagotowuje i zalewam gorąca słoiki które będę pasteryzować.
Słoiki pasteryzuje 15 minut od momentu zagotowania wody na mokro do garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być do polowy zanurzone w wodzie ,po dokładne wykonanie zapraszam na film.