Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
    Przepis bierze udział w konkursie
            Fasolka z papryką na zimę zapraszam po przepis
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35773
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1227
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6081
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35773
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1227
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6081
        
        
                Składniki
Fasolkę myje obcinam końcówki i gotuje do miękkości i scedzam, na dno każdego słoika daje kilka ziaren ziela angielskiego, listek laurowy. Paprykę kroje w paski cebule w piórka układam w słoiku warstwę fasolki papryki i cebuli i tak koleina warstwa. Składniki zalewy wodę z sola ,cukrem i kwaskiem zagotowuje i zalewam gorąca słoiki które będę pasteryzować.
Słoiki pasteryzuje 15 minut od momentu zagotowania wody na mokro do garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być do polowy zanurzone w wodzie ,po dokładne wykonanie zapraszam na film.