Do góry

Przetwory Przepis na:

Fasolka szparagowa z papryką na zimę

Fasolka szparagowa z papryką na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 2597 Ocena: 20484

Dodano:

Odsłon: 5681

Czas zapełnić naszą spiżarnię na zimę. Dzisiaj fasolka szparagowa.

Składniki

  • fasolka szparagowa żółta 1/2 kg
  • Cebula biała 2 szt
  • papryka żółta 4 szt.
  • Czosnek 1 główka
  • Składniki na zalewę:
  • Ocet 1/2 szklanki
  • Cukier 1/2 szklanki
  • olej 1/2 szklanki
  • Sól 4 łyżki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Fasolka szparagowa z papryką na zimę

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Fasolkę oczyścić i ugotować na półmiękko i odcedzić. Paprykę i cebulę pokroić w krążki. Fasolkę przełożyć do wyparzonych słoików, przekładając papryką, cebulą i czosnkiem. Z podanych składników zagotować zalewę, zalać warzywa, szczelnie zamknąć. Pasteryzować 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń