Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Na 10 słoików 0,33 l
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 93
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 66
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 93
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 66
Składniki
Cebulę obieramy,kroimy w cienkie półtalarki. Marchew obieramy,myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy z cebulą na rozgrzanym oleju ok. 15 min. Dodajemy liście laurowe,pieprz,2 łyżki soli ,cukier (Szczyptę zostawiamy) oraz przecier pomidorowy. Wlewamy ocet. Mieszamy. Fasolę myjemy, odcinamy końcówki,kroimy na pół. Zalewamy wodą ,dodajemy pozostałe sól i cukier. Gotujemy ok. 10 min. Odcedzamy na sicie ,następnie przekładamy do warzyw i dusimy jeszcze 15 min. Gorącą sałatkę przekładamy do wyparzonych słoików i dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 20 min.