Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Na 10 słoików 0,33 l
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21637
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21637
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Cebulę obieramy,kroimy w cienkie półtalarki. Marchew obieramy,myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy z cebulą na rozgrzanym oleju ok. 15 min. Dodajemy liście laurowe,pieprz,2 łyżki soli ,cukier (Szczyptę zostawiamy) oraz przecier pomidorowy. Wlewamy ocet. Mieszamy. Fasolę myjemy, odcinamy końcówki,kroimy na pół. Zalewamy wodą ,dodajemy pozostałe sól i cukier. Gotujemy ok. 10 min. Odcedzamy na sicie ,następnie przekładamy do warzyw i dusimy jeszcze 15 min. Gorącą sałatkę przekładamy do wyparzonych słoików i dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 20 min.