Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 1532
Dodano: 26.07.2019
Odsłon: 3785
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Z fasolki odciąć dwie końcówki, ugotować do miękkości - ok. 20 minut.
Marchewkę ugotować w całości - ok. 10 minut.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki.
Obraną cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i chwilę gotować bez przykrycia, na wolnym ogniu, do lekkiego odparowania wody. Następnie dodać pokrojoną w plasterki marchewkę, w całości fasolkę szparagową. Dodać sól, ocet, cukier, szczyptę chili. Zamiast sproszkowanej chili można użyć jedną papryczkę ostrą bez ziaren, podsmażoną wraz z cebulą. Zagotować. Zdjąć z ognia.
Na dno słoika wsypać pieprz, ziele, liść laurowy, obrane ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki. Wypełnić słoik fasolką z warzywami. Można taką fasolkę zalać w słoiku dodatkowym zmiksowanym pomidorem bez skórki. Otrzymamy wtedy fasolkę w sosie pomidorowym.
Zamknąć słoik nakretką i pasteryzować 20 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Docherro 28 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Super saatka..pycha...9 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 26 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszna salatka z fasolki i w sumie z bardzo mala iloscia cukru i octu. Wiec na zdrowo!9 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 26 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
To musi być pyszne <310 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 26 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Coś dla mnie :))9 Kto głosował? | Odpowiedz