Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy dodatek na śniadanko lub do herbatki.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1352
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5874
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8846
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18553
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1352
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5874
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8846
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18553
Składniki
Jeżyny przebrać i ewentualnie opłukać.Przepuścić przez sokowirówkę."Odpady" przełożyć na sito i przetrzeć, otrzymamy jeszcze sporo soku.. Do masy jeżynowej dodać sok z cytryny, cynamon, rum , cukier i "Fix-dżem" Wszystko dokładnie wymieszać i zagotować na małym ogniu. Gotować ok 5 minut, często mieszając.
Do przygotowanych słoiczków wlewać ciągle gotującą się na małym ogniu galaretkę i od razu odwrócić do góry dnem. Pozostawić do całkowitego ostudzenia. Życzę SMACZNEGO! Z tych proporcji wyszło mi 13 słoiczków.