Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy dodatek na śniadanko lub do herbatki.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2791
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421886
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2184
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2791
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421886
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2184
Składniki
Jeżyny przebrać i ewentualnie opłukać.Przepuścić przez sokowirówkę."Odpady" przełożyć na sito i przetrzeć, otrzymamy jeszcze sporo soku.. Do masy jeżynowej dodać sok z cytryny, cynamon, rum , cukier i "Fix-dżem" Wszystko dokładnie wymieszać i zagotować na małym ogniu. Gotować ok 5 minut, często mieszając.
Do przygotowanych słoiczków wlewać ciągle gotującą się na małym ogniu galaretkę i od razu odwrócić do góry dnem. Pozostawić do całkowitego ostudzenia. Życzę SMACZNEGO! Z tych proporcji wyszło mi 13 słoiczków.