Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę galaretkę robiłam po raz pierwszy na próbę. Stopniowo dodawałam cukier bo trudno było "złamać" smak kwasowości.Za rok zrobię na pewno więcej. Dodana do pieczonego mięsa, nadała całemu daniu lekko orzeźwiającego smaku.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 344
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1267
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 344
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1267
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Składniki
Do garnka z grubym dnem wlać wodę. Zagotować. Wrzucić umyte i wypestkowane mirabelki. Smażyć na wolnym ogniu 10 minut a kiedy puszczą sok, dodać cukier. Smażyć aż się rozpadną. Trwa to około 40 minut. Zdjąć z ognia i zmiksować. Można przetrzeć przez sito. Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 15 minut. Galaretka szybko gęstnieje i nie potrzebuje żelfixu.